Izvor: SEEcult.org, 07.Mar.2011, 02:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

11. Festival iranskog filma

Jugoslovenska kinoteka predstavlja od 7. do 12. marta Festival iranskog filma, odnosno ostvarenja Alireze Aminija, koji ponovo gostuje u Beogradu, a prvi put je bio 2004. godine, na 32. FEST-u, kada je uporedio situaciju u Iranu sa dramom Semjuela Beketa “Čekajući Godoa”. Na tom čuvenom Beketovom dramskom tekstu zasnovan je i njegov film “Sićušne pahulje” (2003), koji je deo 11. Festivala iranskog filma, a prikazan je i na 32. FEST-u.

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje Festival iranskog filma

Izvor: B92, 07.Mar.2011

Film Alireze Aminija „Sedam minuta do jeseni (Haft Daghighte Ta Paeez)" otvoriće večeras 11. Festival iranskog filma u Jugoslovenskoj kinoteci. Svečano otvaranje zakazano je za 19:30h, a Festival traje do 12. marta...Program obuhvata i Aminijeva ostvarenja "Vreme stoji”, "Pisma na vetru”...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.