AKO NE VERUJETE, PROVERITE: Vaši postovi na Fejsbuku otkrivaju kakva ste osoba!

Izvor: Kurir, 11.Jun.2014, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKO NE VERUJETE, PROVERITE: Vaši postovi na Fejsbuku otkrivaju kakva ste osoba!

Ova aplikacija, koristeći veštačku inteligenciju, zapravo analizira ključne reči iz vaših postova po posebno utvrđenom modelu

Prošle godine, grupa istraživača sa Univerziteta u Pensilvaniji pronašli su potpuno nov način da analiziraju ljudsku ličnost i to kroz analizu statusa koje objavljujemo na Fejsbuku.

Kao rezultat rada, u istraživanju u kome je učestvovalo 75.000 volontera, napravljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je aplikacija koja upoređuje vašu ličnost u poređenju sa vašim prijateljima ili javnim osobama.

Naime ova aplikacija, koristeći veštačku inteligenciju, zapravo analizira ključne reči iz faših postova po posebno utvrđenom modelu.

Ako i viželite da proverite kakva je vaša priroda, ako se uzmu u obzir samo vaši objavljeni postovi na Fejsbuku, onda kliknite ovde.

(Businessinsider.com)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta Fejsbuk statusi otkrivaju o vama?

Izvor: Prva.rs, 12.Jun.2014, 11:06

Jedan alat može da vam pomogne da analizirate vaše statuse i otkrijete nešto više o sebi, ali samo ako pišete na engleskom jeziku.. Intuitivni sajt analizira reči iz postova kako bi proverio kakva ste osoba, a zatim poredi vaše osobine sa prijateljima i poznatim ličnostima.. Alat se zove Five...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.