Izvor: Radio 021, 18.Jul.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev da FBI sprovede istragu o aplikaciji Face App

Američki senator iz redova demokrata Čak Šumer pozvao je FBI i Saveznu trgovinsku komisiju (FTC) da sprovedu istragu o aplikaciji za promenu lica na fotografijama - FaceApp, koja je razvijena u Rusiji, javljaju američki mediji.

"Viralna aplikacija za pametne telefone zahteva potpun i nepovratan pristup ličnim fotografijama i podacima, što može uzrokovati rizik po nacionalnu bezbednost i privatnost miliona američkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << građana", naveo je Šumer u pismu direktoru FBI Kristoferu Vreju i predsedniku FTC Džou Simonsu.

Pismo je usledilo nakon što je u sredu Nacionalni komitet demokrata (DNC) upozorio učesnike predsedničke kampanje 2020. da obrišu aplikaciju, piše Fajnenšel tajms, pozivajući se na izveštaj CNN-a.

DNC je bio meta napada ruskih hakera uoči predsedničkih izbora 2016. godine, kao deo kampanje mešanja u glasanje.

FaceApp je razvila ruska kompanija Wireless Lab, a lansirana je 2017. godine. Postala je viralna ove nedelje nakon što je predstavljen alat koji omogućava korisnicima da promene izgled lica i vide kako bi mogli da izgledaju kad budu stariji.

Autor: N1/Rojters

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Američki senator poziva na istragu ruske aplikacije FaceApp

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jul.2019

Lider manjina SAD-a u Senatu Chuck Schumer poziva na istragu u vezi sa problemima nacionalne sigurnosti i privatnosti u popularnoj aplikaciji za uređivanje lica čiji je osnivač iz Rusije, prenosi Reuters. Demokrata iz Njujorka je FBI-u i Federalnoj trgovinskoj komisiji u pismu upućenom 17. jula...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.