Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Apr.2023, 14:37

"ŽELITE DA PROMENITE SVOJU BUDUĆNOST? MOŽEMO VAM POMOĆI" Šok video-oglas FBI za vrbovanje Rusa spremnih da izdaju Putina (VIDEO)

FBI je tempirao objavljivanje video oglasa na godišnjicu Putinove invazije na Ukrajinu.

FBI je odlučio da udvostruči svoju misiju da regrutuje ruske špijune, zbog čega je prvi put objavio i video-oglas. Krajnji cilj je pronaći ruskog špijuna koji je spreman da izda predsednika Ruske Federacije, Vladimira Putina.

FBI >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je poslednjih nedelja pojačao napore da regrutuje Ruse koji imaju pristup poverljivim informacijama, saznaje "The Daily Beast".

U pokušaju da prikupi više obaveštajnih podataka o Moskvi, Federalni istražni biro od februara vodi operaciju na društvenim mrežama usmerenu na Ruse koji bi možda bili voljni da špijuniraju za Bajdenovu administraciju.

Operacija "lova na špijune" zasniva se na promotivnom video-snimku koji prikazuje potencijalne puteve kojima bi službenik ruske Ambasade u Vašingtonu mogao proći kako bi stigao do FBI-a u zgradi Edgara Huvera. Video sadrži muziku iz Šopenovog "Nokturna br. 1", sa raznim snimcima autobusa i vozova kojim se mogu odvesti do sedišta FBI-a, kao i snimcima Vašingtonskog spomenika, Linkolnovog memorijala i ulica Džordžtauna.

Отмечая первую годовщину российского полномасштабного вторжения в Украину, ФБР приглашает к сотрудничеству сотрудников РФ, обладающих секретной или закрытой информацией. Вы хотите изменить своё будущее? Связаться с сотрудниками ФБР можно в Signal по номеру +1-771-201-4210.

— FBI Houston (@FBIHouston) March 1, 2023

Video kruži na Tviteru, Fejsbuku, Instagramu i Guglu, prema oglasima i repozitorijumima oglasa koje održavaju platforme društvenih medija. Upoznati izvor je rekao da se Google oglasi pojavljuju na Jutjubu.

Video se završava porukom Alana Kolera, iz FBI-jevog odeljenja za kontraobaveštajne poslove, koji poziva Ruse da se jave. To je jedini deo oglasa na engleskom, ali sa ruskim titlovima.

- Radujem se izgradnji svetlije budućnosti sa vama. Da li želite da promenite svoju budućnost? FBI te ceni. FBI vam može pomoći, ali samo vi imate moć da napravite prvi korak - kaže Koler.

Operacija ima za cilj da izloži viziju potencijalnim doušnicima o tome kako mogu bezbedno da prenesu tajne ruske vlade Sjedinjenim Državama, rekao je za "The Daily Beast" izvor upoznat s operacijom.

Kampanja je posebno usmerena na Ruse koji imaju pristup poverljivim informacijama, prema jednom opisu video snimka koji je video "The Daily Beast".

- FBI poziva ruske zvaničnike sa tajnim ili poverljivim informacijama na saradnju. Da li želite da promenite svoju budućnost? Kontaktirajte FBI preko "Signala" - navodi se u tekstu uz jedan oglas.

FBI uverava potencijalne doušnike da će njihove informacije biti čuvane u tajnosti.

- Ako želite da podelite osetljive informacije u vezi s ruskim obaveštajnim ili odbrambenim pitanjima, kontaktirajte nas. Informacije koje pružite čuvaćemo poverljivim, uključujući informacije koje vas lično identifikuju - navodi se na jednom sajtu FBI.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.