ZAVET ĆUTANJA OKO PRLJAVIH DELA ESTABLIŠMENTA: Princ Endrju ne sarađuje sa FBI u slučaju Epstajn iako je obećao (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2020, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVET ĆUTANJA OKO PRLJAVIH DELA ESTABLIŠMENTA: Princ Endrju ne sarađuje sa FBI u slučaju Epstajn iako je obećao (VIDEO)

Drugi sin kraljice Elizabete II bio je prisiljen povući se s kraljevskih dužnosti, jer je izazvao ogorčenost javnosti nakon intervjua za BBC krajem prošle godine u kojem je branio svoje prijateljstvo s Epstajnom.

Princ Endrju ne sarađuje s FBI u istrazi o seksualnim nedelima milijardera Džefrija Epstajna, premda je javno rekao da će pomoći u tom slučaju, izjavio je u ponedjeljak američki tužilac.

Britanski princ tvrdi da nije imao polne odnose sa 17-godišnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << devojkom s kojom mu je susret organizovao Epstajn, a u novembru je rekao da je "voljan pomoći" u istrazi, ako to zatraže.

Međutim, njujorški advokat Džefri Berman, koji je vodio istragu o mogućim saučesnicima osramoćenog američkog finansijera, rekao je da Endrju još nije odgovorio na zahtev FBI i njegovog ureda da s njima razgovara.

- Do danas princ Endrju nije nimalo sarađivao - izjavio je Berman.

“Prince Andrew has provided zero cooperation.”

US Prosecutor, Geoffrey Berman says the FBI has received no communication from Prince Andrew in regards to the investigation into Epstein, despite telling the BBC he is willing to cooperate with US law enforcement in Nov 2019. pic.twitter.com/SgxLHvrKaz

— RT UK (@RTUKnews) January 28, 2020

On je rekao da inače ne bi komentarisao sarađuju li pojedinci u istrazi, no načinio je izuzetak u prinčevom slučaju jer je on sam ponudio pomoć.

- Pošteno je da javnost zna da li je princ Endrju ispunio svoje obećanje - rekao je Berman.

Endrju (59) je, takođe, negirao da je imao polne odnose s Virdžinijom Gifr, koju je Epstajn podvodio svojim prijateljima kad je imala 17 godina.

Epstajn (66) se ubio u njujorškom zatvoru u avgustu u očekivanju suđenja za seksualno napastovanje i trgovinu seksom.

Među milijarderovim prijateljima bilo je više poznatih osoba, među njima i američki predsednik Donald Tramp.

Džefri Epstajn mogao je dobiti kaznu od 45 godina zatvora.

Desetak žena koje su rekle da ih je Epstajn napastovao istrajne su u tome da se izvrši pravda.

- Epstajn nije mogao činiti to što je činio bez pomoći drugih i uveravam vas da istraga ide dalje - izjavio je u ponedeljak Berman.

Gifr je rekla da je imala polne odnose s princem 2001. u kući Epstajnove partnerke iz visokog društva Žislen Maksvel.

U intervjuu za BBC, koji se kasnije pokazao katastrofalnim, Endrju je rekao da se ne seća susreta s Gifr  te da "apsolutno i kategorički" nije imao seks s njom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Šta krije sin kraljice? Kontorverzni princ rekao da će pomoći u istrazi o MILIJARDERU PEDOFILU, ali je sada rekao "ne"

Izvor: Blic, 28.Jan.2020

Uprkos ranijem obećanju da će pomoći istražiteljima, britanski princ Endru pružio je “nikakvu” saradnju u okviru istrage vezane za seksualnu trgovinu maloletnicama pedofila i milijardera Džefrija Epstajna, objavili su američki tužioci.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.