ULAZE U BORBU: FBI suzbija ilegalne streaming platforme

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Dec.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ULAZE U BORBU: FBI suzbija ilegalne streaming platforme

Imali više korisnika nego legalne kompanije...

Darryl Polo i Luis Villarino iz Las Vegasa priznali su da su osnovali dva ilegalna streaming servisa, a jedna od platformi je imala više korisnika od Netflix-a i Hulu-a, te drugih legitimnih platformi za prikazivanje filmova i serija.

Naime, radi se o servisima iStreamItAll i Jetflix, od kojih je prvi nudio čak 118 hiljada epizoda različitih TV serija, te 11 hiljada filmova, i tako nadmašio servise poput Netflix-a. Vlasnici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iStreamItAll servisa su potencijalne korisnike vrebali preko mejla, te ih ohrabrivali da odustanu od platformi koje se plaćaju, i da pređu na njihov servis za koji je dovoljna samo registracija. Optuženi su od piratizovanih sadržaja zaradili čak milion dolara, a sadržaje su preuzimali preko torrent web-sajtova.

iStreamItAll i Jetflix su dizajnirani tako da piratizovane sadržaje mogu da emituju preko pametnih telefona, tableta, pametnih TV uređaja, konzola i web pretraživača, te su originalne vlasnike sadržaja koštali milione dolara, zbog čega će Polo i Villarino morati da plate, bilo u novcu ili u vremenu provedenom u zatvorskim ćelijama.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.