U FBI nas primili na perfektnom srpskom

Izvor: Vesti-online.com, 01.Nov.2011, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U FBI nas primili na perfektnom srpskom"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je s direktorom američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) za Ilionois o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma i tom prilikom je dogovoren nastavak zajedničkih obuka i instruktaže pripadnika srpskih bezbednosnih službi.

"Zanimljivo je reći da nas je na ulazu dočekala na perfektnom srpskom jeziku jedna pripadnica FBI-a", rekao je Dačić i naveo da su u toku sastanka dvojica >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od sedmorice prisutnih ljudi iz FBI-a Ilinoisa bili srpskog porekla.

Dačić je kazao i da je to dokaz da srpska dijaspora u Ilinoisu može da predstavlja jedan od izuzetno važnih mostova dalje saradnje i da pomogne uspostavljanje direktnije komunikacije FBI i drugih bezbednosnih službi u Ilinoisu sa srpskim bezbednosnim službama.

"Možemo da se trudimo da iskoristimo tu našu veliku prednost koju imamo, a to je veliki broj naših građana u SAD, za uspostavljanje što direktnije komunikacije između FBI-a i drugih bezbednosnih struktura u Ilinoisu sa našim službama, naročito s policijom Beograda, jer su Beograd i Čikago bratimljeni gradovi", poručio je Dačić

On je juče, na prijemu u generalnom konzulatu Srbije u Čikagu, rekao da savezništvo i partnerski odnos između Srbije i SAD treba da se grade, svakako ne na štetu drugih naroda, ali uz uvažavanje legitimnih nacionalnih i državnih interesa Srbije.

Dačić je obećao pripadnicima dijaspore svu moguću pomoć MUP-a pri dobijanju srpskih dokumenata, poput pasoša.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.