Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Mar.2016, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim Kuk i dalje protiv saradnje Epla s FBI-ajom

Direktor Epla (Apple) Tim Kuk ponovio je danas da ta kompanija želi da se odupre zahtevima američkih vlasti da pomogne u otključavanju telefona Ajfon (iPhone) koji je korisitio jedan od ubica u San Bernardinu.

Kuk je na događaju u sedištu Epla u Kaliforniji rekao da ta kompanija duguje svojim korisnicima zaštitu njihove privatnosti i privatnih podatka koje drže u Ajfonima.

On je rekao da je "skrušen i i duboko zahvalan" na podršci koju je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dobio u sukobu s vlastima.

Kuk je rekao da će nastaviti da se bori protiv naloga federalnog suda kojim se od Epla traži da napravi poseban softver koji bi zaobišao bezbednosnu zaštitu Ajfona i omogućio Federalnom istražnom birou (FBI) da ispita uređaj koji je koristio ubica u San Bernardinu kada je ubijeno 14 ljudi.

Epl je rekao da bi pomaganjem FBI-aju na taj način Ajfon bio podložan budućim hakerskim napadima, mada federalni tužioci kažu da u cilju zaštite nacionalne bezbednosti traže o Epla da napiše program koji bi radio samo na jednom telefonu.

Epl večeras predstavlja manji četvoroinčni Ajfon i manju verziju tableta Ajped pro (iPad Pro).
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

FBI: Telefon ubice možda moguće otključati bez pomoći Epla

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Mar.2016, 10:30

Američki Federalni istražni biro (FBI) možda je našao način da bez pomoći kompanije Epl (Apple) otključa telefon koji je koristio jedan od napadača u kalifornijskom gradu San Bernardino kada je ubijeno 14 ljudi...Sudsko saslušanje u tom slučaju, zakazano za danas, odloženo je na zahtev američkog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.