Teroristi bez ikakvih šansi!

Izvor: Kurir, 20.Okt.2012, 07:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teroristi bez ikakvih šansi!

Pokaznu vežbu oslobađanja talaca izveli specijalci iz 14 zemalja. Vežbi prisustvovao i ambasador SAD

BEOGRAD - Udruženi protiv najvećeg zla!

Pokaznom vežbom oslobađanja talaca od terorista juče je u bazi Specijalne antiterorističke jedinice u Batajnici završen četvorodnevni međunarodni seminar „Borba protiv terorizma 2012“, na kom su predavači bila dvojica instruktora iz tima za spasavanje talaca FBI. Na seminaru je učestvovalo 19 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << specijalnih jedinica iz 14 zemalja Jugoistočne Evrope, a vežbi su prisustvovali Majkl Kirbi, ambasador SAD u Srbiji, i Milorad Veljović, direktor policije.

- Teroristi su zauzeli zgradu i zarobili dva taoca. Odmah su alarmirane specijalne jedinice - opisivao je gostima scenario vežbe vođa tima SAJ.

Uz podršku ekipe iz helikoptera dva tima su munjevito savladala teroriste i oslobodila taoce.

Ambasador Majkl Kirbi čestitao je na uspešnoj vežbi i rekao da su SAD izuzetno zadovoljne što su pripadnici FBI imali mogućnost da učestvuju u njoj.

- Ovaj kurs borbe protiv terorizma veoma je važan i mora se ponavljati svake godine. Terorizam ne poznaje granice i zato je potrebno da se ljudi zajedno bore protiv njega - rekao je Kirbi.

(NA. S.)

Veljović: Zajedno jači

Milorad Veljović rekao je da je baza SAJ regionalni centar za obuku specijalaca i odao priznanje SAJ na uspešnom seminaru.

- Radni naziv seminara „Zajedno smo jači“ jasno govori o važnosti zajedničke borbe protiv terorizma - naveo je direktor policije.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.