Izvor: RTS, 16.Jan.2022, 19:39

Otmičar iz teksaske sinagoge ubijen, FBI otkrio njegov identitet

Nakon desetočasovne talačke krize u sinagogi u Teksasu, svi taoci su oslobođeni, a otmičar je ubijen. Američke vlasti su kao otmičara identifikovale Malika Fejsala Akrama, 44-godišnjeg britanskog državljanina.
Četiri taoca iz sinagoge u Kolevilu su oslobođena kada su specijalne policijske snage sinoć oko 21 čas ušle u zgradu sinagoge, saopštile su teksaske vlasti.

Otmičar je ubijen nakon što je i poslednji talac izašao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz sinagoge, preneo je AP.
Američke vlasti su kao otmičara identifikovale Malika Fejsala Akrama, 44-godišnjeg britanskog državljanina.
FBI je u saopštenju naveo da nema naznaka da je neko drugi bio umešan, ali nije izneo mogući motiv.
Specijalni agent FBI Met Desarno rekao je da će njihovi istražitelji  utvrditi sve u vezi sa ovim slučajem.
Desarno je napomenuo da je otmičar bio posebno fokusiran na pitanje koje nije direktno povezano sa jevrejskom zajednicom i da nema neposrednih naznaka da je taj čovek bio deo nekog šireg plana, ali je dodao da će istraga agencije "imati globalni domet".
Otmičar je, prema pisanju pojedinih medija, zahtevao oslobađanje Afije Sidiki, pakistanske neuronaučnice za koju se sumnja da je povezana sa Al Kaidom i koja se nalazi u saveznom zatvoru u Teksasu.
Rabin u Njujorku je dobio poziv od rabina za koga se veruje da je bio talac u teksaskoj sinagogi, nakon čega je alarmirao policiju.   

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Završena talačka kriza u Teksasu, otmičar ubijen; Bajden: "Akt terorizma"

Izvor: B92, 16.Jan.2022

Nakon desetočasovne talačke krize u sinagogi u Teksasu, svi taoci su oslobođeni a otmičar je ubijen, saopštile su vlasti...Svih četiri taoca iz sinagoge u Kolevilu je oslobođeno, kada su specijalne policijske snage ušle u zgradu sinagoge, saopštile su teksaške vlasti...Otmičar je ubijen, a...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.