Simon Bajls: FBI je zažmurio na navode o zlostavljanju gimnastičarki

Izvor: Beta, 15.Sep.2021, 22:00

Simon Bajls: FBI je zažmurio na navode o zlostavljanju gimnastičarki

Olimpijska šampionka u gimnastici Simon Bajls optužila je danas Federalni istražni biro (FBI) da je "zažmurio" dok ju je lekar reprezentacije Leri Nasar seksualno zlostavljao, kao i stotine drugih žena, prenele su svetske agencije."Krivim Lerija Nasara i krivim čitav sistem koji je omogućio da on zlostavlja", rekla je Bajls kroz suze u emitovanom svedočenju u američkom Senatu.Osim propusta FBI-a, rekla je i da su Gimnastičarski savez i Olimpijski i Paraolimpijski komitet SAD znali da ju je njihov zvanični timski lekar zlostavljao, mnogo pre nego što je ona otkrila da oni imaju saznanja o tome.Bajls je rekla da je potrebno poslati poruku: "Ako dozvolite predatoru da naškodi deci, posledice će biti brze i teške. Što je dosta - dosta je".Direktor FBI Kristofer Rej je naveo da duboko žali zbog kašnjenja u procesuiranju Nasara i bola koji je naneo.Saslušanje je deo nastojanja Kongresa da se istraži rad FBI nakon više grešaka u istrazi, uključujući i odlaganja koja su omogućili Nasaru da zlostavlja druge mlade gimnastičarke.Najmanje 40 devojaka i žena reklo je da su bile zlostavljane nakon što je FBI bio upoznat sa optužbama protiv Nasara 2015. godine.   Interna istraga Ministarstva pravde objavljena u julu pokazala je da je FBI napravio greške u ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Simon Bajls: FBI je zažmurio na navode o zlostavljanju gimnastičarki

Izvor: Danas, 15.Sep.2021

Olimpijska šampionka u gimnastici Simon Bajls optužila je danas Federalni istražni biro (FBI) da je "zažmurio" dok ju je lekar reprezentacije Leri Nasar seksualno zlostavljao, kao i stotine drugih žena, prenele su svetske agencije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.