Privremeni direktor FBI upleten u skandal s Hilari Klinton

Izvor: Press, 10.Maj.2017, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privremeni direktor FBI upleten u skandal s Hilari Klinton

Nakon što je Džejms Komi dobio otkaz, privremeni direktor FBI-a postao je njegov zamenik Endrju MekKejb, koji je upleten u skandal s Hilari Klinton.
Foto:B92.net
Prema navodima medija, Mekkejbova supruga uzimala je novac od prijatelja Hilari Klinton.
MekKejb je dospeo u žižu javnosti nakon što je njegova supruga >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << primila novac za svoju političku kampanju 2015. od bliskog prijatelja Klintonove, Terija Mekolifea.
Džil Mekkejb bila je demokratska kandidatkinja za Senat pre nego je njen suprug postao zamenik direktora FBI-a. Njena kampanja primila je novac od državne Demokratske stranke i Odbora za političko delovanje (PAC) na čelu s guvernerom Virginije Mekolifeom. 

On je bliski prijatelj porodice Klinton i pre nego je njegova organizacija "Komon gud VA" donirala novac kampanji Džil Mekkejb, Hilari Klinton je predvodila prikupljanje finansijskih sredstava za PAC. 

Iako je kampanja bila neuspešna, MekKejbova je primila ukupno 675 000 dolara od Mekolifea. Bivši direktor FBI Komi je njenog supruga postavio za zamenika direktora FBI-a u januaru prošle godine. 

Kao zamenik direktora, MekkKejb nadgleda sve državne i međunarodne istrage FBI-a, što znači da je nadzirao i istragu o skandalu sa i-mejlovima Hilari klinton. 

MekKejb je trenutno pod revizijom Ministarstva pravosuđa zbog upletenosti o istrazi Klintonove zbog povezanosti njegove supruge s bivšom predsedničkom kandidatkinjom. 

Službenici FBI-a izjavili su da MekKejbova upletenost u istragu o Klintonovoj nije sukob interesa jer je kampanja njegove supruge završena pre tog slučaja. 

MekKejb radi u FBI-u skoro 21 godinu. 

Podsetimo, predsednik SAD Donald Tramp smenio je u utorak direktora FBI Džejmsa Komija.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ON JE PRIVREMENI DIREKTOR FBI: Dosadašnji Komijev zamenik, umešan u skandal sa Klintonovom

Izvor: Kurir, 10.Maj.2017

...Mekejb je dospeo pod lupu javnosti nakon što je njegova supruga primila novac za svoju političku kampanju 2015 od bliskog prijatelja Klintonove..Džil Mekejb bila je demokratska kandidatkinja za Senat pre nego je njen suprug postao zamenik direktora FBI Njena kampanja primila je novac od državne...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.