Postoji jednostavan način da UVEK utvrdite da li vas neko LAŽE ili govori istinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postoji jednostavan način da UVEK utvrdite da li vas neko LAŽE ili govori istinu

Tehnika koju upotrebljava FBI.

Ume da bude frustrirajuće kad vas neko laže u lice, a vi to još i znate. Ali, postoji veoma jednostavan način kako da ga razotkrijete i posramite.

Reč je o tehnici koja se u psihologiji zove "Volatile Conundrum". Doktor Džek Šejfer, bivši bihevioralni analitičar FBI-ja, za BrightSide je objasnio da se ta metoda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sastoji od postavljanja pitanja na koja već znate odgovor. U pitanju koje postavljate bi trebala biti lažna informacija tako da ako se osoba složi s vama ili na nju ne reaguje, možete znati da laže.

Bitno je ne preterivati u tome jer bi osoba koju testirate mogla da shvati šta radite.

Na primer, ako vas neko kaže da je bio na venčanju princa Harija i Megan Markl, možete mu postaviti sledeće pitanje: "Kakva je bila ona ogromna čokoladna torta?"

Ako osoba pred vama počne da se hvali da je uživala u čokoladnoj torti, možete znati da je pred vama lažov jer ste već ranije otkrili da su Hari i Megan na venčanju imali tortu od limuna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.