PROVALJEN: Agenti FBI u Njujorku uhapsili ruskog špijuna

Izvor: Kurir, 26.Jan.2015, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROVALJEN: Agenti FBI u Njujorku uhapsili ruskog špijuna

Saopšteno je kako se navodni tajni obaveštajni agent zove Evgenij Burjakov i ima 39 godina. On bi trebalo kasnije danas da se pojavi pred Federalnim sudom na Menhetnu

NJUJORK - Agenti FBI uhapsili su danas navodnog ruskog špijuna u Njujorku pod optužbom da je pokušavao da prikupi ekonomske obaveštajne podatke i regrutuje izvore.

Saopšteno je kako se navodni tajni obaveštajni agent zove Evgenij Burjakov i ima 39 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << godina. On bi trebalo kasnije danas da se pojavi pred Federalnim sudom na Menhetnu, prenosi AFP.

Prema saopštenju generalnog tužioca Erika Holdera, dvojicu osumnjičenih koji pripadaju istom krugu - Igora Sporiševa (40) i Viktora Podobnija (27) - štiti diplomatski imunitet, a osim toga više ne žive u SAD, tako da nisu uhapšeni.
Pogledaj vesti o: FBI,   Nju Jork

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.