POČINJE OPERACIJA KRAĐE ISTRAŽIVANJA O VAKCINI PROTIV KORONE: Upozorenje FBI, iza svega je OVA VELIKA SILA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2020, 20:16

POČINJE OPERACIJA KRAĐE ISTRAŽIVANJA O VAKCINI PROTIV KORONE: Upozorenje FBI, iza svega je OVA VELIKA SILA (VIDEO)

Nova "svađa" usled pandemije.

Američki Federalni istražni biro (FBI) i Ministarstva za domaću bezbednost upozorili su danas da hakeri koje podržava kineska vlada možda pokušavaju da ukradu rad američkih istraživača na razvoju vakcine i lekova za korona virus.

Te dve agencije objavile su danas upozorenje o potencijalnoj pretnji. Oni su izdali slično upozorenje ranije ovog meseca.

U zajedničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopštenju se navodi da napori Kine predstavljaju "značajnu pretnju" za zdravstveni, farmaceutski i istraživački sektor. - Pokušaji Kine da cilja te sektore predstavljaju ozbiljnu pretnju odgovoru naše zemlje na Kovid-19 - navodi se u saopštenju.

Hakeri ali takodje i istraživači i studenti, su, prema američkoj administraciji, aktivni u kradji informacija unutar univerzitetskih instituta i javnih laboratorija gde rade.

FBI i Agencija za sajber bezbednost saopštili su da će objaviti tehničke detalje te pretnje narednih dana i tražili su od organizacija da prijave bilo kakvu sumnjivu aktivnost. Američke vlasti se već dugo žale da Kina koristi hakovanje da krade akademske i ekonomske podatke da bi podstakla svoju privredu. Ovo upozorenje izdato je u vreme kada rastu tenzije izmedju američke i kineske vlade oko porekla pandemije i početnog kineskog odgovora na nju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.