Napad u MANČESTERU mogao biti sprečen?! FBI upozoravao Britance - TERORISTA uhapšen pa pušten

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2017, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad u MANČESTERU mogao biti sprečen?! FBI upozoravao Britance - TERORISTA uhapšen pa pušten

FBI još početkom godine znao za aktivnosti teroriste iz Mančestera

Američki Federalni istražni biro je u januaru upozorio britansku kontraobaveštajnu službu MI5 da je počinilac terorističkog napada u Mančesteru Salman Abedi bio član severnoafričke ćelije terorističke grupe DAEŠ-a i da je planirao napad u Velikoj Britaniji, prenosi list "Dejli mejl", pozivajući se na izvore iz organa bezbednosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Makron o čuvenom rukovanju: To je bio trenutak istine!

List navodi da su federalni agenti dobili tu informaciju nakon presretanja Abedijevih kontakata.

FBI je navodno pratio Abedija od sredine 2016. godine.

- Nakon što je dobijen signal iz SAD, MI5 je uhvatio Abedija i ostale članove grupe. U tom trenutku se verovalo da je on planirao napad na nekog političara. Međutim, istraga nije dovela ni do kakvih rezultata i on je pobegao - rekao je izvor.

BREAKING NEWS: Greater manchester police release photos from cctv of #manchesterattack killer Salman Abedin on night of attack pic.twitter.com/U6z9maz6Bw

— Mohammed Shafiq (@mshafiquk) May 27, 2017

U ponedeljak uveče ispred "Mančesterske arene" na kraju koncerta američke pevačice Arijane Grande razneo se bombaš-samoubica, u kojoj su stradale 22 osobe, a više desetina ih je povređeno. Britanska policija identifikovala je 22-godišnjeg Salmana Abedija kao osobu koja je osumnjičena da je izvršila napad. Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za napad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.