Manafort lagao FBI, preti mu kazna do deset godina

Izvor: RTS, 27.Nov.2018, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manafort lagao FBI, preti mu kazna do deset godina

Bivši menadžer kampanje američkog predsednika Donalda Trampa, Pol Manafort, lagao je prilikom svedočenja u Federalnom istražnom birou SAD (FBI) i time prekršio pravila nagodbe, zbog čega mu preti kazna i do deset godina zatvora.
To bi moglo da ugrozi istragu specijalnog savetnika Roberta Malera o mogućem ruskom mešanju u američke izbore 2016. godine, koja bi trebalo da se okonča narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meseci, ocenjuje Rojters.

Pol Manafort bio je optužen u avgustu za bankovnu prevaru i prikrivanje bankovnih računa. Priznao je krivicu kako bi izbegao optužbe za pranje novca, između ostalog, ali je nakon toga lagao, navodi se u sudskom dokumentu.
Manafort (69) je izjavio da se ne slaže sa Malerovom ocenom da je lagao, piše u istom dokumentu.
Rojters navodi da su se Malerov tim i Manafortovi advokati složili da više nema razloga da se odlaže izricanje kazne, koja može da bude i do deset godina zatvora.
Maler je Manaforta optužio da je koristio 31 strani bankovni nalog kako bi izbegao plaćanje više miliona dolara u porezima. Kao dokaz ponuđen je Manafortov luksuzan životni stil, za koji tužioci tvrde da bi bio nemoguć da nije počinio finansijsku prevaru.
Vlasti su Manafortu zaplenile četiri nekretnine i sredstva sa više bankovnih računa.
Rojters konstatuje da, iako to ne bio fatalni udarac po istragu, isključenje podataka koje je Manafort dao u sklopu nagodbe znači da Maler više neće moći da računa na tog svedoka sa dubokim vezama u Rusiji, a koji je od sredine 2016. vodio Trampovu kampanju.
Bi-Bi-Si navodi da se optužbe protiv Manaforta odnose na period pre nego što je radio za Trampa.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trampov menadžer lagao FBI, preti mu kazna do 10 godina

Izvor: B92, 27.Nov.2018

Vašington -- Bivši menadžer kampanje Donalda Trampa, Pol Manafort, lagao je prilikom svedočenja u Federalnom istražnom birou zbog čega mu preti kazna i do 10 godina zatvora...Rojters ocenjuje da bi to moglo da ugrozi istragu specijalnog savetnika Roberta Malera o mogućem ruskom mešanju u američke...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.