Karamarko: Zašto Vlado Galić cijelo vrijeme šuti?

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Nov.2018, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karamarko: Zašto Vlado Galić cijelo vrijeme šuti?

ZAGREB - "Ne znam o čemu Varga govori. Ostajem kod svoje priče da sam se s njim upoznao 2017. godine, doveli su mi ga ljudi čija imena zasad ne želim javno otkriti, a koji su stupili s njim u kontakt putem Facebooka, i to zato jer je tvrdio da može dokazati kako smo pokradeni na izborima", poručio je Tomislav Karmarko nakon što je Jutarnji list objavio detalje iskaza bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge u aferi SMS.

Ozbiljnu rekonstrukciju navodne krađe glasova nikad >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << nije napravio, a ni, kaže, isporučio. No, žalio se Karamarku kako mu je teško te je čak znao od njega, kako doznajemo, tražiti novac za račune za struju, operaciju, pomoć. Posljednji put čuli su se 20-ak dana prije Vargina uhićenja i tada ga je kontaktirao da mu financijski pomogne jer mora na operaciju. Karamarko mu je ponekad znao poslati novac kako bi mu pomogao.

Međutim, izvori blisku njemu su nam kazali kako je navodno Robert Bosak, koji je u HDZ-u bio zadužen za ankete u Karamarkovo vrijeme, bio Karamarkova veza s Vargom.

Bosak je to jučer demantirao te kazao da Vargu nikad nije ni vidio ni čuo za njega sve dok nije bio uhićen, a da mu je Karamarko tek tada njega spomenuo i rekao kako ga je i sam upoznao tek 2017. godine.

- Ranije nisam nikad čuo za njega niti sam ga ikad upoznao - kaže Bosak.

Karamarko tvrdi da ga je Vargin iskaz prije svega nasmijao, pogotovo dio da je radio za FBI. Također i da je neozbiljna tvrdnja da je pisao program za HDZ, kojeg su, navodi pisali stručnjaci IFO Instituta.

Tvrdi da je neistina i to da je zajedno s Milijanom Brkićem tražio od prijašnjeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana da odustane od progona Zdravka Mamića.

- Pravo je pitanje tko je Vargu još prije nekoliko godina doveo u HDZ i angažirao. I zašto Vlado Galić (savjetnik predsjednice RH) cijelo vrijeme šuti? Zašto netko tko ga poznaje još otad šuti - prenosi Jutarnji list izjavu Tomislava Karamarka, koji kaže i da je njemu jedini "krimen" to što je upoznao "Franceka s Mamićem".

Bjegunac Zdravko Mamić će se oko Varginih tvrdnji očitovati idući tjedan na pressici u Međugorju, a za Jutarnji je kratko poručio;

- Pročitao sam navodni Vargin iskaz i ako je to točno, mogu reći da je Varga istinu govorio samo u slučaju "svastika". Sve ostalo je izmislio i o tom čovjeku mogu samo reći da je patološki lažljivac. Kad sam dobio SMS poruke, odmah sam ih proslijedio svojem odvjetniku koji je o tome obavijestio Državno odvjetništvo - rekao je Mamić za Jutarnji.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.