Kandidat za direktora FBI: Ne bih se obavezao na lojalnost Beloj kući

Izvor: RTS, 12.Jul.2017, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidat za direktora FBI: Ne bih se obavezao na lojalnost Beloj kući

Kristofer Raj, kandidat za direktora Federalnog istražnog biroa izjavio je da od njega nije traženo da obeća svoju lojalnost Beloj kući niti da bi to uradio.
Raj je rekao da njegova lojalnost pripada Ustavu, vladavini prava i misiji FBI, prenosi AP.

"Niko me nije pitao ni za kakvu vrstu zakletve na lojalnost u bilo kom trenutku tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ovog procesa", rekao je Raj i naglasio da je ni on sigurno nije ponudio.
Njegovi komentari usledili su nakon pitanja koje je postavio demokratski senator Patrik Lihi koji je rekao da je i dalje uzmeniren zbog otpuštanja bivšeg direktora Ef-Bi-Aja Džejmsa Komija.
AP podseća da je predsednik SAD Donald Tramp navodno tražio od Komija da mu obeća lojalnost tokom privatne večere, pre nego što je otpušten.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kandidat za direktora FBI: Nisu mi tražili lojalnost

Izvor: Blic, 12.Jul.2017

za direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Vrej izjavio je da od njega nije traženo da obeća svoju lojalnost Beloj kući niti da bi to uradio...Vrej je rekao da njegova lojalnost pripada ustavu, vladavini prava i misiji FBI, prenosi AP...- Niko me nije pitao ni za kakvu vrstu zakletve...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.