Izvor: RTS, 16.Avg.2020, 18:48

Istraga o eksploziji u Bejrutu ide u tri smera, pomažu FBI i Francuzi

Libanski predsednik Mišel Aun ocenio je da će istraga o katastrofalnoj eksploziji u Bejrutu biti "veoma kompleksna" i da neće biti kratka.
U intervjuu za francusku televiziju BFMTV, Aun je izjavio da neće podneti ostavku jer bi to izazvalo krizu vlasti u zemlji, preneo je AP.

Dokumentacija koja se pojavila nakon stravične ekplozije u kojoj je poginulo najmanje 180 ljudi, pokazuje da je državni vrh Libana, uključujući predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Auna i bezbednosne strukture, bio informisan da se opasne hemikalije skladište u luci u Bejrutu.
Aun je predočio da je istraga usmerena u tri pravca i da su svi odlučni da se okonča u što kraćem periodu, ali da je reč o kompleksnim pitanjima koja zahtevaju više vremena.
Predsednik Libana je pohvalio istražne timove američkog FBI i Francuske koji pomažu u utvrđivanju činjenica vezanih za eksploziju.
U međuvremenu, lider Hezbolaha Hasan Hazralah negirao je bilo kakvu povezanost sa eksplozijom i ocenio da će međunarodna istraga nastojati da abolira Izrael od odgovornosti ukoliko se bude ispostavilo da je "umešan".
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.