Haos u SAD: Pretnje smrću Bajdenu – FBI na nogama, u pucnjavi ubijen muškarac

Izvor: B92, 09.Avg.2023, 21:25

Haos u SAD: Pretnje smrću Bajdenu – FBI na nogama, u pucnjavi ubijen muškarac

Vašington -- Muškarac iz Jute upucan je i ubijen tokom racije FBI-ja u sredu rano ujutro, potvrdio je FBI.

Racija se odigrala u vezi sa istragom o navodnim pretnjama predsedniku Džo Bajdenu i drugim političkim zvaničnicima, kažu dvojica zvaničnika upućena u slučaj.

Jedan od zvaničnika rekao je za ABC News da je istraga počela u aprilu, a da je FBI američku tajnu službu obavestio u junu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Pored pretećih postova, muškarac koji je bio pod istragom na internetu je sugerisao, kako zvaničnik navodi, i da planira da preduzme i fizičku akciju.

Pretnje su ocenjene kao "verodostojne", a FBI u Salt Lejk Sitiju saopštio je da se pucnjava dogodila oko 6:15 ujutro po lokalnom vremenu, dok su specijalni agenti pokušali da uruče naloge za hapšenje i pretres u jednoj rezidenciji u Provu.

"FBI veoma ozbiljno shvata sve incidente sa pucnjavom u kojima su učestvovali naši agenti ili članovi operativne grupe. U skladu sa politikom FBI-ja, incident sa pucnjavom je pod kontrolom našeg inspekcijskog odeljenja. Pošto je istraga u toku, više detelja ne možemo otkriti", navodi se u saopštenju FBI.

Preminuli osumnjičeni je Kreg Robertson, kako se saznaje iz više izvora i federalnoj žalbi koju je dobio ABC News.

Robertson se suočavao sa tri tačke optužnice, prema tužbi - međudržavnim pretnjama, pretnjama predsedniku i uticanjem, ometanjem i odmazdom protiv federalnih policajaca pretnjom.

Tužba uključuje i brojne objave na društvenim mrežama za koje se veruje da ih je Robertson objavio preteći da će ubiti Bajdena i potpredsednicu Kamalu Haris, kao i nekoliko zvaničnika uključenih u krivično gonjenje bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Visoko osoblje obavestilo je Bajdena o incidentu u sredu ujutro, rekao je zvaničnik Bele kuće za ABC News.

Portparol američke tajne službe rekao je da je agencija upoznata sa istragom FBI-ja "u kojoj je uključena osoba u Juti koja je izlagala pretnje zaštićenoj tajnoj službi" i uputila sva pitanja FBI-ju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ubijen muškarac u raciji FBI, osumnjičen da je prijetio Bajdenu

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Avg.2023

VAŠINGTON - Muškarac iz savezne američke države Jute, ubijen je danas u pucnjavi tokom racije Federalnog istražnog biroa (FBI), rečeno je za ABC News u FBI.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.