Gde nestaju sva ta deca?

Izvor: AlternativneVesti.com, 09.Avg.2011, 06:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde nestaju sva ta deca?

Američki Federalni istražni biro (FBI) predstavio je svoju prvu aplikaciju za mobilne telefone namenjenu korisnicima ajfona, koja bi roditeljima trebalo da pomogne ako se ikada suoče sa najgorom noćnom morom - nestankom deteta. Aplikacija pruža mogućnost skladištenja fotografija deteta, kao i više njegovih fizičkih karakteristika, kao što su težina ili visina.
Na taj način je, ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << se dete na primer izgubi u nekon trgovinskom centru, dovoljno pokrenuti aplikaciju i pitati trgovca u blizini o detetu o kome će informacije moći da vidi.
Ukoliko potraga ne da rezultata, aplikacija „Čajld ID“ nudi i opciju koja omogućava slanje informacija direktno na mejl nadležnim vlastima.
Zahvaljujući partnerstvu s američkim Udruženjem fudbalskih trenera, aplikacija će biti promovisana tokom više utakmica u narednoj fudbalskoj sezoni.
Očekujući da će ljudi možda biti sumnjičavi prema čuvanju toliko ličnih podataka na telefonu, FBI ističe da podaci neće biti sakupljani, niti deljeni bez autorizacije korisnika.

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.