FBI  upozorava: Moguća velika globalna pljačka bankomata

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Avg.2018, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI upozorava: Moguća velika globalna pljačka bankomata

NEW YORK - Iz FBI-ja je nedavno prema američkim bankama stiglo prilično dramatično upozorenje. Naime, ova je agencija doznala kako izvjesna skupina računalnih kriminalaca planira uskoro napasti velik broj bankomata u cijelome svijetu i tako u kratkom roku opljačkati milijune dolara.

Za cijelu operaciju doznalo se jer je nekolicina banaka u svijetu bila izložena hakerskim napadima kojima je cilj bio instalirati >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << malware u njihove sustave, te učiniti bankomate ranjivima. To bi napadačima omogućilo neograničene isplate s bankomata korištenjem kloniranih kreditnih kartica.

Ranjivosti bankovnih sustava pripomogla je i činjenica da je manji indijski izdavatelj kreditnih kartica Cosmos nedavno pretrpio napad u kojem su ukradeni podaci o karticama. Ova je krađa podataka dovela i do krađe oko 13,5 milijuna dolara u oko 12 tisuća transakcija s 25 bankomata u svijetu početkom ovoga tjedna.

Iz ovih razloga FBI očekuje kako bi se veliki globalni napad na bankomate mogao dogoditi uskoro, i to simultano u cijelome svijetu. Dodatno, kako bi se smanjila mogućnost brze reakcije banaka, ovakvi se napadi obično izvršavaju tijekom vikenda. FBI je stoga u svojem priopćenju, kojeg se domogao sigurnosni stručnjak Brian Krebs, dodatno upozorio banke na određene sigurnosne procedure i aktivnosti koje bi trebale biti na snazi kako bi se spriječila mogućnost ove vrste napada na bankomate.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.