FBI priveo poslanicu ruske Dume, stigla protestna nota

Izvor: B92, 06.Okt.2019, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI priveo poslanicu ruske Dume, stigla protestna nota

Poslanica ruske Dume, Inga Jumaševa, privedena je na njujorškom aerodromu radi saslušanja, saopštio je ambasador Rusije u SAD.

Nju su priveli službenici FBI.

Ruska ambasada je uputila potestnu notu Stejt departmentu zbog toga, prenosi Tas s.

Agencija RIA Novosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi da je Jumaševa doputovala u SAD da bi učestvovala na forumu "Dijalog Fort Ros" koji se održava danas i da ju je službenik FBI saslušavao sat vremena.

Kako kažu u ruskoj diplomatskoj misiji, Jumaševoj su postavljana "potpuno nejasna, nerazumljiva i neprihvatljiva pitanja".

Agencija je podsetila da deo ruske delegacije, koji je trebalo da učestvuje na zasedanju Generalne skupštine UN, nije dobio američke vize.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FBI priveo poslanicu ruske Dume na aerodromu u Njujorku

Izvor: RTS, 06.Okt.2019

Poslanica ruske Dume, Inga Jumaševa, privedena je na njujorškom aerodromu radi saslušanja, saopštio je ambasador Rusije u SAD. . Ingu Jumaševu su priveli službenici FBI. Ruska ambasada je zbog toga uputila protestnu notu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.