FBI pretresao urede Trumpovog odvjetnika

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Apr.2018, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI pretresao urede Trumpovog odvjetnika

WASHINGTON - FBI je pretresao urede Michaela Cohena, dugogodišnjeg osobnog odvjetnika Donalda Trumpa.

Djelovali su po preporuci Posebnog savjetnika Roberta Muellera koji istražuje navodno rusko uplitanje u izbore iz 2016.

Zaplijenjeni su dokumenti o "povjerljivim komunikacijama" između Cohena i njegovih klijenata, uključujući Trumpa.

Dokumenti o isplati porno glumici Stormy Daniels >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << su također zaplijenjeni, javlja BBC.

Stephen Ryan, Cohenov odvjetnik, priopćio je da je FBI izvršio "niz naloga i zaplijenio povjerljivu komunikaciju, što je nazvao "potpuno neprikladnim i nepotrebnim". "Ova vladina taktika je također pogrešna jer je gospodin Cohen u potpunosti surađivao s vladinim tijelima, uključujući pružanje tisuća neprivilegiranih dokumenata Kongresu i davanje iskaza pod zakletvom", dodao je Ryan.

Cohen je dugogodišnji saveznik Trumpa koji je ranije ove godine priznao da je osnovao društvo s ograničenom odgovornošću 2016. kako bi platio Daniels 130 tisuća dolara kao "novac za šutnju" o navodnoj vezi između nje i Trumpa prije desetak godina, nedugo nakon što je Trumpova supruga Melania rodila sina.

Trump je na pitanje novinara odgovorio da nije znao za tu isplatu, a samu vezu odlučno poriče.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.