FBI platio hakerima da otključaju ajfon

Izvor: VOA, 13.Apr.2016, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI platio hakerima da otključaju ajfon

Uticajni američki dnevnik Vašington post preneo je da su federalni istražitelji platili profesionalne hakere da im pomognu da provale u Eplov ajfon koji je koristio jedan od terorista u Kaliforniji.

Terorista je odgovoran za napad u San Bernardinu, u Kaliforniji, u kojem je prošlog decembra ubijeno 14 osoba.

U današnjem izdanju, Post navodi da je Federalni istražni biro platio jednokratni honorar hakerima, koji su zauzvrat pružili FBI-u informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << o prethodno nepoznatoj softverskom nedostatku u mobilnom telefonu kompanije Epl.

Prema pisanju Posta, ove informacije omogućile su FBI-u da otkrije četvorocifrenu lozinku vlasnika telefona, a da ne aktivira bezbednosnu opciju, koja bi izbrisala sve podatke u telefonu.

Nije poznato da li će FBI sada otkriti bezbednosni nedostatak Eplu, kako bi ta američka tehnološka kompanija mogla da ga ispravi.
Pogledaj vesti o: iPhone,   Vašington

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.