FBI istražuje hakovanje naloga zvezda

Izvor: VOA, 02.Sep.2014, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI istražuje hakovanje naloga zvezda

Agencija nije saopštila detalje o istrazi koju preduzima. Prema izveštajima, jedan haker je ušao u internet naloge holivudskih zvezda, ukrao njihove provokativne fotografije i objavio ih na vebsajtu za deljenje fotografija nazvanom 4chan. Sajt dozvoljava svakom korisniku da aplouduje podatke a da pri tome ne mora da koristi svoj pravi identitet.

Dženifer Lorens, dobitnica Oskara za film Silver Linings Playbook, kontaktirala je vlasti pošto su se fotografije, u nedelju, pojavile na >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << internetu. Objavljene su i obnažene fotografije drugih zvezda, iako autentičnost mnogih snimaka nije potvrdjena.

Stručnjaci za sajber-bezbednost spekulišu da su hakeri u ovom slučaju iskoristili slabosti platforme za čuvanje fotografija na internetu. Kompanija Epl, koja upravlja popularnim sajtom za čuvanje podataka zvanom “iCloud”, razmatra da li su njeni nalozi ugroženi.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.