FBI cilja Ruse na Fejsbuku – Foks

Izvor: Vostok.rs, 10.Apr.2023, 12:32

FBI cilja Ruse na Fejsbuku – Foks

 FBI je pokrenuo kampanju na društvenim mrežama sa ciljem da ubedi ruske državljane da pruže osetljive informacije o aktivnostima vlasti svoje zemlje, izvestio je u petak Foks njuz. Oglas, koji je prvi put objavljen u februaru, navodno se pojavio na Tviteru, Fejsbuku i Guglu.
"Da li želite da promenite svoju budućnost?" Alan Kohler, pomoćnik direktora FBI-jevog odeljenja za kontraobaveštajne poslove, kaže u video snimku objavljenom na mreži. „FBI vas ceni. FBI vam može pomoći. Ali samo vi imate moć da napravite prvi korak.” Fok njuz je citirao izvor koji je rekao da, iako je Biro u prošlosti puštao oglase koji su ciljali Ruse, ove godine je odlučio da je „video efikasniji“. Veb stranica FBI-a podstiče Ruse koji su spremni da ponude informacije da posete glavnu kancelariju biroa u Vašingtonu, da pozovu dežurnu liniju FBI-a ili da pošalju poruku na mreži. SAD su pojačale napore da regrutuju doušnike poslednjih godina pošto su Moskva i Vašington bili u diplomatskom sporu oko Ukrajine. U 2019. Biro je objavio seriju oglasa na Fejsbuku, pozivajući Ruse da se jave, iako je ova poruka, napisana na ruskom, sadržala greške u kucanju.   2020. godine, onlajn kampanja FBI-ja usmerena na potencijalne ruske doušnike uključivala je slike popularnog sovjetskog glumca i pevača Vladimira Visockog, poznatog po tome što je na ekranu glumio policijskog detektiva. CIA je, u međuvremenu, objavljivala oglase za posao za ljude koji govore ruski. Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Pogledaj vesti o: Facebook,   Twiter

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.