FBI UPAO U KUĆU TRAMPOVOG POTPREDSEDNIKA: Vrši se opsežan pretres, nakon što je otkriveno da poseduje OVU stvar (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2023, 20:27

FBI UPAO U KUĆU TRAMPOVOG POTPREDSEDNIKA: Vrši se opsežan pretres, nakon što je otkriveno da poseduje OVU stvar (VIDEO)

Pensovi advokati su u kući pronašli desetak dokumenata koji su sadržali brifinge vezane za Pensova putovanja u inostranstvo.

FBI trenutno vrši pretres kuće bivšeg potpredsednika SAD Majka Pensa u Indijani, nakon što je njegov pravni tim obavestio Nacionalni arhiv da je u kući pronađeno 12 poverljivih dokumenata, preneo je danas CNN, pozivajući se na neimenovani izvor. 

Očekuje se da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će u narednim danima FBI takođe izvršiti pretres Pensove kancelarije u Vašingtonu. 

Tokom razgovora sa američkim Ministarstvom pravde uoči pretresa, Pensov tim je ''izrazio želju potpuno sarađuje'', a članovi tima su naveli da ne veruju da postoje poverljivi dokumenti ni u njegovoj kući ni u njegovoj kancelariji, pošto su oni sami izvršili, kako je saopšteno, ''ono što su smatrali opsežnim pretresom''

FBI to search former Vice President Mike Pence’s home for classified documents pic.twitter.com/GMjYTEmK1c

— The Post Millennial (@TPostMillennial) February 10, 2023

Pensovi advokati su u kući pronašli desetak dokumenata koji su sadržali brifinge vezane za Pensova putovanja u inostranstvo, a izvori američke medijske kuće navode da se dokumenti klasifikovani kao ''nisko poverljivi''

Nakon vesti da su u privatnim rezidencijama predsednika SAD Džozefa Bajdena pronađeni poverljivi predsednički dokumenti, Pens je svojim advokatima naložio da iz predostrožnosti pretraže njegovu privatnu arhivu, nakon čega je objavljeno da su poverljivi dokumenti pronađeni u njegovoj kući u Karmelu u saveznoj državi Indijani. 

Pens je kasnije rekao da su dokumenti koji su pronađeni u njegovoj kući odmah obezbeđeni i da je obavešten Nacionalni arhiv. 

BREAKING: FBI searching former VP Mike Pence’s Indiana home for additional classified documents. https://t.co/djiypOPGgz pic.twitter.com/MhSkpgs0hG

— MSNBC (@MSNBC) February 10, 2023

CNN navodi da se Pens trenutno nalazi u porodičnoj kući, dok se njegov advokat nalazi u njegovoj kući u Karmelu gde FBI trenutno vrši pretres. 

Ranije ove nedelje Specijalni savetnik Ministarstva pravde Džek Smit pozvao je Pensa na razgovor u okviru istrage koju vodi protiv Bivšeg predsednika Donalda Trampa i njegove uloge u neredima tokom 6. januara 2021, i upada demonstranata u Kapitol.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Savetnik Majka Pensa: U pretresu kuće bivšeg potpredsednika SAD pronađen jedan tajni dokument

Izvor: RTS, 10.Feb.2023

FBI je pretresao rezidenciju bivšeg potpredsednika SAD Majka Pensa u Indijanapolisu, pošto su prošlog meseca u njegovoj kući otkrivena poverljiva dokumenta. Pretres Pensove rezidencije bio je dogovoren između Pensovog tima advokata i američkog Sekretarijata za pravosuđe. Posle petosatne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.