Četvrtina Amerikanaca optužuje FBI: Podstakli ste nerede

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 16:11

Četvrtina Amerikanaca optužuje FBI: Podstakli ste nerede

Prema najnovijoj anketi, 25 odsto Amerikanaca veruje da je "verovatno" ili "definitivno" tačno da je FBI podstakao napad na Kapitol 6. januara 2021. godine.

Anketa Vašington Posta i Univerziteta Merilend pokazuje i da 11 odsto javnosti smatra da postoje "čvrsti dokazi" da su operativci FBI organizovali i ohrabrili napad, dok 13 odsto smatra da je to na nivou spekulacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Među republikancima, 34 odsto njih smatra da je FBI organizovao i ohrabrio pobunu, naspram 30 odsto nezavisnih glasača i 13 odsto demokrata.

"Uprkos detaljnoj istrazi Kongresa i više od 725 okončanih saveznih gonjenja učesnika napada od 6. januara, nije bilo dokaza o umešanosti FBI, a određen broj Amerikanaca i dalje veruje u teorije zavere, koje se ne razlikuju od onih koje su izvele demonstrante da upadnu u Kapitol pre tri godine", navodi se u tekstu Vašington posta.

U napadu na Kapitol 6. januara 2021. godine nastradalo je pet ljudi, nakon što je došlo velikog meteža jer su pristalice Donalda Trampa smatrale da su izbori od novembra 2020. godine, kada je pobedio demokrata Džozef Bajden, pokradeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anketa: 25 odsto Amerikanaca veruje da je napad na Kapitol pre tri godine podstakao FBI

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jan.2024

Prema najnovijoj anketi, 25 odsto Amerikanaca veruje da je "verovatno" ili "definitivno" tačno da je FBI podstakao napad na Kapitol 6. januara 2021. godine, što su odlučno negirale savezne vlasti, navodi se u zajedničkoj anketi Univerziteta Merilend (UMD) i Vašington posta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.