Beogradska premijera predstave FBI - Dosije Tesla

Izvor: N1 televizija, 18.Dec.2016, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska premijera predstave "FBI - Dosije Tesla"

Multimedijalna pozorišna predstava „FBI – Dosije Tesla", čiji je autor legendarni muzičar Nele Karajlić povodom 160 godina od rođenja Nikole Tesle premijerno je večeras odigrana u Beogradu u Sava centru.

Iako je povod za premijeru predstave godišnjica rođenja Nikole Tesle, u fokusu "FBI Dosije Tesla" zapravo su događaji koje je uzrokovala smrt naučnika.

Predstava vraća publiku u Njujork 1943. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kada FBI kreće u potragu za Teslinim tajnim oružjem koje bi moglo promeniti tok Drugog svetskog rata. Autor Nele Karajlić za N1 kaže da je ovaj mulitmedijalni spektakl "nešto najluđe u njegovoj karijeri".

Predstava je premijerno izvedena 19. novembra na sceni ‘’Jovan Đorđević’’ Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nele Karajlić je režijski spojio filmske scene, muziku, ples i teatar, poveo publiku na putovanje kroz Teslin život, dan kada je preminuo, a zatim i u snove policajca Nika Nelsona (igra ga sam Karajlić) u kojima komunicira i sa Teslom i Markom Tvenom.

Pored Neleta, u ovom komadu igraju i Nikola Rakočević, Nebojša Glogovac, Marko Gvero, Aleksandar Gajin, Bojan Dimitrijević, Vaja Dujović, Ivan Zablaćanski, Milorad Kapor, Nebojša Savić, Ninoslav Ćulum, Danijela Tanasković, Marko Gizdavić i drugi. Deo ekipe čine i plesači kluba „Queen“ iz Novog Sada.

Do kraja godine, „FBI Dosije Tesla“ biće igran u Banjaluci u Boriku, 26. decembra.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.