Bela kuća: Ne mešamo se u istragu FBI o Kevenou

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Sep.2018, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća: Ne mešamo se u istragu FBI o Kevenou

Visoki zvaničnici administracije američkog predsednika Donalda Trampa negirali su danas da se Bela kuća meša u novu proveru kandidata za sudiju Vrhovnog suda SAD Breta Kevenoa i naveli da parametre te istrage Federalnog istražnog biroa (FBI) diktiraju senatori.

Istragu FBI, ne dužu od nedelju dana, zatražio je republikanski senator Džef Flejk posle emotivnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svedočenja univerzitetske profesorke psihologije Kristine Blejzi Ford (51) da je Keveno (53) pokušao da je siluje '80-ih godina na jednoj žurci dok su bili u srednjoj školi.

Tramp se prvobitno protivio takvoj istrazi, ali je s liderima republikanaca u Senatu SAD pristao na nju pošto je senator Flejk rekao da bez te dodatne provere Kevenoa neće glasati za njegov izbor.

Portparolka Bele kuće Sara Senders rekla je danas da pravo na nadzor istrage pripada Senatu, navodi Asošiejted pres.

"Bela kuća ne interveniše. To je proces u Senatu. To je od početka, i mi puštamo Senat da nastavi da diktira uslove", navela je Senders.

Ona je dodala da će Tramp, koji je žestoko branio Kevenoa, "slušati činjenice" iz istrage FBI.

Savetnica u Beloj kući Kelijen Konvej rekla je da će istraga biti "ograničenog obima" i da neće biti sveobuhvatna pošto "FBI nije dobio takav zadatak".

Precizan obim istrage, međutim, ostao je nejasan. Osim Kristine Blejzi Ford, najmanje još dve žene iznele su slične optužbe na račun Kevenoa koji negira sve opzužbe.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Trampova savetnica BRANILA sudiju Kavanoa

Izvor: Blic, 30.Sep.2018

Savetnica predsednika SAD Donalda Trampa, Kelien Konvej, izjavila je danas da je i ona bila žrtva seksualnog napada, ali istakla da zajednički bes žena zbog takvog iskustva ne bi trebalo da utiče na nominaciju Breta Kavanoa za poziciju vrhovnog sudije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.