Izvor: RTV 5, 26.Maj.2012, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras se održava Pesma Evrovizije (video)

Kao i za fudbal, politiku, ekonomiju, naši ljudi su eksperti i za Evroviziju. Dok fanovi širom Evrope prate putem društvenih mreža šta se dodgadja na ovom popularnom muzičkom takmičenju, a kladionice za raspored mesta u finalu rade skoro kao sportske, i obična publika ne zaostaje mnogo u praćenju aktuelnih dogadjaja u Azerbejdžanu. Iako ima još dobrih pesama, za Nišlije je Željko ipak neprikosnoven, i svi prognoziraju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << da će on ponovo dovesti Evroviziju u Srbiju.
"Navijam za Željka, dopala mi se i Italija, ali Željko je broj jedan", kaže jedna mlada Nišlijka. "On i lepom peva, i lepo se oblači, i sve ima što je potrebno pobedniku, tako da svi verujemo da će Željko biti prvi", kaže jedna baka. " Ja sam sebična, i nema dileme, bez obzira što mi se dopala i Nemačka, i Bosna i Hercegovina, Željko je neprikosnoven, držimo mu plačeve, sigurno pobedjuje", sigurna je jedna gospodja iz Niša.

Na 57. Izboru za Pesmu Evrovizije, večeras se bore predstavnici 26 evopskih zemalja. Dok će u Kristalnoj dvorani takmičenje uživo pratiti na desetine hiljada publike, pravo na prenos otkupile su ne samo sve evropske zemlje, već i Amerika, Kina,  Novi Zeland. Tako da će stotine miliona pratiti ovaj spektakl.
Prvi na scenu izlaze predstavnici Velike Britanije, a zatim Mađarske, Albanije, Litvanije, Bosne i Hercegovine, Rusije, i tako redom. Željko Joksimović nastupa pod brojem 24, a takmičenje zatvaraju Moldavci. Prema dosadašnjim prognozama novinara i publike, srpski predstavnik se kotira izmedju 1. i 4. mesta, ali će zvanično proglašenje negde iza ponoći, pokazati koliko su prognoze bile tačne.
Ove godine ponovo je uvedeno pravilo da publika može glasati tek posle svih odslušanih kompozicija.
Osim publike, pobednika će odlučiti i stručni žiri iz svih zemalja učesnica. Odnos glasova je 50:50. 

Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.