Evrovizija: Većina favorita prošla u finale - Hrvatska, Slovenija i Makedonija ispale (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2021, 09:10

Evrovizija: Većina favorita prošla u finale - Hrvatska, Slovenija i Makedonija ispale (VIDEO)

Večeras je održano prvo polufinalno veče za pesmu Evrovizije, koje je u Roterdam "doveo" izvođač Dankan Lorens koji je i otvorio ceremoniju.

Ovogodišnje takmičenje vodilo je četiri lica, a 16 predstavnika svoje zemlje borilo se za otvorenih 10 mesta i plasman u naredni krug.

Već danima se slušaju pesme koje smo slušali večeras, ali i one koje ćemo čuti u narednim delovima takmičenja, a mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su već izdvojili svoje favorite.

Direktno u finale plasirane su Nemačka, Italija i Holandija, a nakon glasanja za svoj plasman izborile su se - Norveška, Izrael, Rusija, Azerbejdžan, Malta, Litvanija, Kipar, Švedska, Belgija i Ukrajina.

Mnoge je iznenadilo što se predstavnica Hrvatske nije plasirala u finale, budući da je pobrala brojne simpatije na mrežama gde su se prethodnih dana slušale pesme kandidata.

Predstavnice Srbije, grupa Hurricane, nastupiće u drugom polufinalu (20. maja), pod rednim brojem 9, dok će se veliko finale održati u nedelju, 22. maja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.