Večeras finale Evrovizije

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2018, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras finale Evrovizije

U Lisabonu večeras će biti održano finale 63. izdanja Evrovizije, a takmičiće se predstavnici 26 zemalja, među kojima i Srbije, koju će predstavljati Sanja Ilić i "Balkanika".

Prema kladionicama, prvi favorit za osvajanje je Kipar, a slede Izrael i Francuska.

Ove godine je na Evroviziji uočljivo odsustvo kiča i uobičajenih ekstravagantnih scenskih efekata, navodi Asošijted pres, uz pitanje da li se takmičenje najzad fokusira na muziku.

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Evrovizija je, piše AP, dugo bila svetlucav dom neverovatnih kostima, scenskih efekata, pesama koje se odmah zaborave i kič nastupa, poput prošlogodišnje gorile koja pleše.

Međutim, Portugal, čiji je predstavnik Salvador Sobral prošle godine u Kijevu pobedio sa uzdržanom baladom, nudi predstavu sa stilizovanim, elegantnim nastupima dobrih takmičara. I to čini sa budžetom od 23,8 miliona dolara, za koji zvaničnici kažu da je najmanji od 2008.

To znači, navodi AP, da Evroviziju po svoj prilici čeka izuzetna godina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.