Teya Dora očarala nastupom i stajlingom: Šta predstavlja kostim koji je nosila? FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 10:47

Teya Dora očarala nastupom i stajlingom: Šta predstavlja kostim koji je nosila? FOTO/VIDEO

Teya Dora s pesmom "Ramonda" odlazi na Evroviziju, a o njenom upečatljivom nastupu i kostimu ne prestaje da se priča.

Talentovana Teodora Pavlovska, umetničkog imena Teya Dora, predstavljaće Srbiju na ovogodišnjoj Evroviziji u Švedskoj pesmom "Ramonda" koja je osvojila publiku već nakon predstavljanja u drugoj polufinalnoj večeri Pesme za Evroviziju.

Evrovizija će biti održana od 7. do 11. maja u Malmeu, a šta se krije iza nastupa ove sjajne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << umetnice koja je svetsku slavu postigla i prethodnim hitom "Džanum"?

Cvet koji u srpskoj istoriji ima posebnu simboliku, za nju predstavlja simbol borbe, hrabrosti i istrajnosti, a zahvaljujući art direkciji Branka Tmušića, snaga pesme je izvanredno dočarana i scenskim nastupom.

"Ideja je bila da se predstavi dramatična bajka koja priča priču o hrabrosti, istrajnosti, ali i fragilnosti. Ona koja podseća da posle kiše uvek dođe sunce, da je svetlo na kraju tunela, da je noć najtamnija pred svitanje. Audio-vizuelni narativ performansa govori univerzalnim jezikom, te može da se razume na globalnom nivou, ali sa jakom, lokalnom porukom koju nosi simbol cveta ramonde", otkrili su iz pevačicinog tima, a impresivnom utisku doprinosi i upečatljiv modni segment.

Kostim za Teya Doru kreirala je Mina Cvetinović, koja je istakla da je nadahnuće crpela iz čiste emocije pesme.

"Teya Dorin stajling predstavlja jačinu stene, kao i ramondinu snagu da se ponovo rodi i digne iz pepela. Pantalone su redizajn, odrađene u distressed maniru, a, simbolično, kako kostim ide ka gore, dobijamo elegantniji i finiji momenat".

Šminka i frizura upotpunile su čitavu ideju, zahvaljujući Nikoli Rakiću i Milici Lukaji.

Slojevitost Teya Dorinog nastupa doprinosi i njegovoj kompleksnosti, kao i izvrsnosti, a za to su bili zaduženi Teya Dora lično, uz art direkciju Branka Tmušića i Rebija, režiju Igora Basorovića i produkciju Milice Fajgelj.

Pogledajte kako je izgledao nastup Teye Dore u drugoj polufinalnoj večeri:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.