Svečano otvorena Pesma Evrovizije: Luka Blek peva za Srbiju i sve koji saosećaju

Izvor: B92, 07.Maj.2023, 22:46

Svečano otvorena Pesma Evrovizije: Luka Blek peva za Srbiju i sve koji saosećaju

Pesma Evrovizija svečano je otvorena danas u Liverpulu, a predstavnik Srbije Luka Blek je, uoči nastupa u utorak, istakao je da mu je jako teško zbog masovnih ubistava u Beogradu i u selima kod Mladenovca i Smedereva, i da će pevati za Srbiju i sve koji saosećaju.

Blek je tokom ceremonije otvaranja rekao da je mislima i srcem uz Srbiju. Ovogodišnje takmičenje održava se u Velikoj Britaniji odlukom Evropske radiodifuzne unije, pošto prošlogodišnji pobednik Ukrajina, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog ratnog stanja, nije bila u mogućnosti da bude domaćin.

Tokom svečane ceremonije takmičari iz 37 zemalja su prodefilovali tirkiznim tepihom koji je postavljen u centru Liverpula. Luka Blek je, tokom razgovora sa voditeljima na tirkiznom tepihu, naveo da mu je inspiracija muzika Dejvida Bouvija, kao i da se tokom napornih proba ne opušta, već da to čini kada spava, prenosi RTS.

Prvo polufinale, u kojem Luka Blek nastupa treći, održava se u utorak, 9. maja. Predstavnik Srbije već sutra uveče ima dve generalne probe koje takmičarima znače da usavrše svoje nastupe pred prenos. Drugo takmičarsko veče je 11. maja, a veliko finale na programu je u subotu, 13. maja u 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Počela Evrovizija, Luka Blek rekao da peva za Srbiju i sve koji saosećaju

Izvor: Radio 021, 08.Maj.2023, 07:05

Pesma Evrovizija svečano je otvorena u Liverpulu, a predstavnik Srbije Luka Blek je, uoči nastupa u utorak, istakao je da mu je jako teško zbog masovnih ubistava u Srbiji.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.