Srbija u finalu Evrovizije! (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2019, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u finalu Evrovizije! (VIDEO)

Predstavnica Srbije na ovogodišnjem izboru za „Pesmu Evrovizije“ Nevena Božović obezbedila je mesto u finalu! Takmičenje u subotu nastavljaju i takmičari iz Grčke, Belorusije, Kipra, Estonije, Češka, Australija, Island, San Marino.

23.09 – Za najbolju pesmu Starog kontinenta u finalu će se boriti i takmičari iz Belorusije, sa Kipra, Estonije, Češke, Australije, sa Islanda, iz San Marina i Slovenije.

23.06 – Srbija je u finalu! >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

23.04 - Prvi večerašnji finalista Grčka!

22.59 – Tokom prve polufinalne večeri čuli smo numere izvođača koji ove godine predstavljaju dve članice Velike petorke Španiju i Francusku i domaćina – Izrael.

22.49 – Linije su zatvorene. Ko će ući u finale „Evrosonga?

22.21 – Predstavljanje numera zatvara iskusni Serhat ispred San Marina. Na svoje tursko poreklo podsetio je odbrojavajući u završnici pesme Say Na Na Na.

22.17 – Grčka predstavnica Katarina Duska pita se šta čekamo kad je tu Bolja ljubav.

22.05 – Mržnja će prevladati, upozoravaju Islanđani iz grupe „Hatari" koji neguju mešavinu tehna i pank-rok zvuka.

Oluju iz Estonije doneo je Viktor. Nezadovoljan telefonima Portugalac Konan pesimističnom numerom Telemóveis pokušaće da se domogne muzičkog trona Evrope.

22.00 – Australija se peti put izborila za učešće u takmičenju „Pesma Evrovizije". Nije bilo lako jer na tom putu je bilo kamenja u cipelama, raznih bolova... žali se Kejt Miler Hajdke, a izgleda ni gravitacije.

21.50 – Eliot je iz Belgije stigao da bi mlade razbudio jer peva iz sveg glasa Wake Up.

Oto dolazi iz Gruzije i deluje kao da će odlučnim korakom nastaviti ka finalu. Tako se zove i pesma koju izvodi – Keep on Going.

21.46 – Nevena Božović samouvereno i emotivno predstavila evrovizijskoj publici Krunu i svoj univerzum.

21.38 – Joci Papai iz Mađarske predstavlja se pesmom koju je posvetio ocu.

Beloruskinja Zena izvodi numeru I Like It u kojoj poručuje da neće odustati i da joj se, verovatno na „Evrosongu", baš dopada.

21.32 – Češki indi-pop bend "Lake Malawi" požalio se publici u hali „Ekspo" na devojku koja je drugarica drugarice Friend of a Friend.

21.27 – Zala i Gašper veruju Sebi da je njihova balada izraženog ritma sigurna karta za nastavak takmičenja.

21.20 – Finska ne želi da glasači i žiri skrenu pogled sa njenog predstavnika Sebastijana koji izvodi pesmu Look Away. Grupa „Tulija" iz Poljske donela je na evrovizijsku scenu Vatru ljubavi (Fire of Love).

21.16 – Crnogorski predstavnici nikako ne žele da padnu večeras. Ukoliko se plasiraju u finale "D mol" biće u Raju.

21.12 – Prva na bini Tamta, predstavnica Kipra koja i nazivom pesme poručuje koliko žarko želi da njena numera bude izvedena ponovo – Replay.

21.00 – Počelo je! Za početak najvećeg televizijskog šou-programa podsećanje na prošlogodišnju pobedničku pesmu Toy i Netu koja je vratila „Evrosong" u Izrael.

Čast da otvori prvo od dva polufinala, ali i 64. izdanje takmičenja za najbolju pesmu Evrope ima predstavnica Kipra Tamta.

Svoje numere predstaviće i Crna Gora, Finska, Poljska, Slovenija, Češka, Mađarska, Belorusija, Srbija, Belgija, Gruzija, Australija, Island, Estonija, Portugalija, Grčka i San Marino.

Osim gledalaca iz 16 zemalja, čiji predstavnici večeras sa Nevenom Božović pokušavaju da se izbore za prolaz u finale, za predstavnicu Srbije moći će da glasaju i ljubitelji „Evrosonga" iz dve članice Velike petorke – Španije i Francuske i zemlje-domaćina Izraela.

Iz Srbije ne može da se glasa za našu predstavnicu Nevenu Božović.

Domaćini spektakla u hali „Ekspo" u Tel Avivu tokom obe polufinalne večeri, ali i finala biće najpoznatija izraelska manekenka svih vremena Bar Refaeli, Erez Tal, Asi Azar i Lusi Ajoub.

Ovogodišnji, 64. „Evrosong" održava se pod sloganom Usudi se da sanjaš (Dare to Dream).

Za muzički tron Evrope takmiče se predstavnici 41 zemlje. Obe polufinačne večeri daće po deset finalista kojima će se u završnici takmičenja, u subotu, pridružiti predstavnici zemalja Velike petorke - Francuske, Nemačke, Italije, Španije i Velike Britanije i zemlje-domaćina, prošlogodišnjeg pobednika - Izraela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.