Sedam gradova se takmiči: Gde će se održati Evrovizija 2023. godine?

Izvor: B92, 13.Avg.2022, 08:36

Sedam gradova se takmiči: Gde će se održati Evrovizija 2023. godine?

Naredne godine, Evrovizija će se održati u Velikoj Britaniji, a sada je objavljeno kojih sedam gradova se nalaze u užem izboru za ulogu domaćina.

Birmingem, Glazgov, Liverpul, Mančester, Njukasl i Šefild će se "takmičiti" za ulogu domaćina Evrovizije 2023. godine.

Podsetimo, zbog nemogućnosti da se održi u Ukrajini zbog rata sa Rusijom, Evrovizija će se naredne godine održati u Velikoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Britaniji, a među 20 gradova koliko se prijavilo za ulogu domaćina, sedam gradova se našlo u užem izboru.

Gradovi će sada proći kroz drugu fazu, nakon čega će se doneti konačna odluka o tome koji grad ima najveću ocenu prema kriterijumima BBC-ja.

BBC jasno je stavio do znanja da će takmičenje 2023. godine biti "pravi odraz ukrajinske kulture uz prikazivanje raznolikosti britanske muzike i kreativnosti".

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.