Šampion Evrovizije neće imati nastup uživo zbog pozitivnog testa na kovid

Izvor: B92, 20.Maj.2021, 15:19

Šampion Evrovizije neće imati nastup uživo zbog pozitivnog testa na kovid

Aktuelni šampion Evrovizije Dankan Lorens, koji je 2019. godine doneo pobedu Holandiji, neće nastupiti uživo u finalu nakon pozitivnog testa na kovid 19.

Aktuelni šampion Pesme Evrovizije Dankan Lorens testirao se pozitivno na koronavirus i neće nastupiti kao ostali takmičari, tokom subotnjeg finala.

27-godišnji kantautor, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavljao Holandiju 2019. godine i njegova pesma "Arcade" je pobedila, trebalo je da uživo nastupi u areni Ahoj u Roterdamu, ali će sada učestvovati u finalu "u drugačijoj formi", rekli su organizatori.

Lorens, koji je bivši takmičar u "The Voice of Holland", imao je pozitivan rezultat na brzom testu na antigen nakon razvijanja blagih simptoma u sredu. Pevač je u ponedeljak bio sa negativnim rezultatom i zato je mogao da nastupi u prvom polufinalu.

Izvršni producent takmičenja Baker je rekao: "Naravno, razočarani smo, pre svega zbog Dankana, koji zaslužuje nastup uživo na našoj sopstvenoj evrovizijskoj sceni nakon pobede 2019. godine i svetskog uspeha pesme Arcade".

"Ne možemo biti ponosniji na njegov uvodni nastup za prvo polufinale. Naravno, želimo Dankanu brz oporavak!"

Lorensov menadžment je izjavio: "Dankan je veoma razočaran, raduje se tome dve godine. Veoma smo srećni što će i dalje biti u finalu u subotu 22. maja."

U areni Ahoj se primenjuju strogi protokoli radi sprečavanja širenje korone, svako ko radi iza scene mora da ima negativan nalaz na brzom testu za koronu, ne stariji od 48 sati. Od 6. aprila, više od 24.400 testova sprovedeno je na Takmičenju za pesmu Evrovizije među osobljem, volonterima, umetnicima, delegatima i štampom (isključujući javnost). 16 od njih (0,06%) je bilo pozitivno, u većini slučajeva to se odnosilo na ljude koji nisu bili u areni Ahoj ili nisu bili u njoj dugo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.