SRBIJA U FINALU EVROVIZIJE: Uz Luk Bleka pevala CELA DVORANA - Sjajnim nastupom poslao SNAŽNU poruku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2023, 23:24

SRBIJA U FINALU EVROVIZIJE: Uz Luk Bleka pevala CELA DVORANA - Sjajnim nastupom poslao SNAŽNU poruku!

Čestitamo, sada možemo da odahnemo i uživamo u spektaklu koji predstoji!

Večeras je održano prvo polufinalno veče Evrovizije, prestižnog muzičkog takmičenja, koje slavi 67. godina svog postojanja. Festival je održan u Liverpulu, Velikoj Britaniji u "Liverpul areni", a isto je pratilo preko 100.000.000 gledalaca širom Evrope, Australije ali i ostatka planete.

Srpski predstavnik Luk Blek uspeo je da svojom kompozicijom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Samo mi se spava", oduševi ne samo publiku, već i žiri, te je obezbedio visok plasman i prošao direktno u finale, koje će se održati u subotu 13.05.2023. godine.

Luk Blek je od samog starta važio za jednog od favorita, te ne treba čuditi ihod ove večeri i činjenica da je pobrao sve simpatije prisutnih i samim tim obezbedio svoje mesto i mesto Srbije u finalu.

Pored našeg predstavnika u finale su prošle Hrvatska, Moldavija, Finska, Švakcarska, Češka, Izrael, Portugalija, Švedska i Norveška.

Nastup Luk Bleka je propraćen ovacijama, a samom spektaklu je doprinela i scenografija koja je uspela da dočara viziju našeg pevača, kao i izvanredni kostimi i koreografija. Kao i svake godine RTS ništa nije prepustio slučaju, već je svaki detalj pomno isplaniran i do tančina realizovan.

Posebnu draž čitavoj priči doprinosi i činjenica da ovaj nastup nije puko predstavljanje Srbije, već je posveće žrtvama koje su izgubile svoje, mahom mlade i dečije živote, u masovnim ubistvima koja su zadesila Srbiju početkom ovog meseca u OŠ "Vladislav Ribnikar", ali i selu Dubona u blizini Mladenovca.

Luk Blek, ali i celokupna delegacija su preponosni zbog plasmana, ali svoju tugu i bol zbog ovih stravičnih događaja nisu krili, ali su je pretvorili u dodatni motiv da osvetlaju obraz čitavoj naciji.

Verujemo da će Luka imati odličan plasman u finalu, a do tada ćemo biti strpljivi i poželeti mu sreću.

Oficijalni klip numere koja predstavlja našu zmlju, pogledajte i poslušajte u nastavku teksta.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.