Prošlogodišnji evrovizijski pobednik uvredio predstavnicu Izraela

Izvor: B92, 10.Maj.2018, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prošlogodišnji evrovizijski pobednik uvredio predstavnicu Izraela

Salvador Sobral, prošlogodišnji pobednik na „Pesmi Evrovizije“, izjavio je u portuglaskim medijima da izraelsku pesmu smatra „užasnom“, pa izazvao lavine komentara ostalih učesnika.

Salvador kaže da žali što se ništa nije promenilo od prošle godine, a izraelsku pesmu smatra „užasnom“, a ostale kaže da nije želeo ni da sluša.

“Jutjub je mislio da će mi se dopasti izraelska pesma. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Otvorio sam i užasnuo se. Srećom, ove godine ne moram ništa da slušam“, rekao je.

Jasno je da je to izvazvalo kritike prošlogodišnjih, ali i ovogodišnjih učesnika.

Predstavnica Izraela Neta ogovorila mu je miroljubivim tonom.

“Salvadoru šaljem svu ljubav, ali i umetnicima iz svih žanrova. Obostrano poštovanje i različitost u saradnjama je ono što Evroviziji sada treba“, napisala je na mrežama.

Takođe, Žak Hudek koji je predstavljao Hrvatsku na Evroviziji prošle godine odgovorio mu je, ali mnogo oštrije od Nete:

“Stidi se, Salvadore, stidi se! Da li tako treba da govori jedan pobednik na Evroviziji? Toliko si se potrudio da predstaviš sebe kao humanog čoveka, pravog umetnika i možda si prevario celu Evropu, ali nisi mene! Da ti kažem nešto Salvadore – prošle godine kada si propustio SVE probe i kada ih je tvoja sestra odrađivala za tebe – Evrovizijska komisija je trebalo da te diskvalifikuje! To je bilo užasno neprofesionalno i ekstremno nefer prema svima nama koji smo ulagali veliki trud. Čak i u pobedničkom govoru si bio neprijatan prema nama, tvojim kolegama – ali, SADA si još neprijatniji što čačkaš izraelsku predstavnicu Netu i njenu pesmu, to je nečuveno! Generalizovanje koje je neprikladno, a posebno nedžentlmenski od tebe. Svi ti mladi umetnici imaju svoje snove i trenutno su pod velikim pritiskom, pa ko si ti da nadvijaš senku nad njima?“, zaključio je Žak u svom Fejsbuk postu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.