Počela Evrovizija! Letonci peku kolače u pesmi, a Islanđani su bez predrasuda

Izvor: Blic, 06.Maj.2014, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela Evrovizija! Letonci peku kolače u pesmi, a Islanđani su bez predrasuda

Takmičenje za najbolju pesmu "Evrovizije" je počelo. Ovogodišnji izbor za Pesmu Evrovizije je 59. po redu.

Zemlja domaćin je Danska, čija je predstavnica Emeli de Forest sa numerom "Only Teardrops". Ovo je treći put da je Danska domaćin takmičenja. U prvom polufinalu Albanija, Јеrmenija, Аzerbejdžan, Belgija, Еstonija, Маđаrsка, Island, Lеtonija, Моldavija, Crna Gora, Portugalija, Rusija, San Marino, Švedska, Holandija, Ukrajina.

Na početku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pobednica Danske Basim, otpevala je pobedničku pesmu "Cliche Love Song".

Potom, predtstavljeni su voditelji i način glasanja. Pedeset posto se glasa putem sms, a ostalo žiri.

JERMENIJA

Prvi je nastupio predstavnik Jermenije Aram sa pesmom "Not alone" koja po svemu sudeći pomalo podseća na fazon britanske grupe Coldplay.

Poslušajte pesmu:

LETONIJA

Zanimljiva pesma? Naime, oni pevaju o tome kako peku kolače, izgleda da Eurosong zaista gubi smisao...

ESTONIJA

Ovu zemlju predstavlja Tanja, devojka koja je Ruskinja, ali je u Estoniju došla kao dvomesečna beba. Još jedna klasična evrovizijska pesma, koja zasigurno nije nešto što će se pamtiti. Istina je da se Tanja zaista potrudila oko koreografije, ali to je to.

ŠVEDSKA

Pesma Undo Sane Nilsen je do sada najkvalitetnija numera. Odličan vokal, pevljiva melodija. Za sada ima odlične kritike i na društvenim mrežama, ali ostaje nam da vidimo kako će glasati druge zemlje.

ISLAND

Oni su bez predrasuda, bar tako kažu u pesmi. Grupa Polaponk ove godine predstavlja Island. Vesela pesma u rok stilu 80-ih godina. Bend je obukao odela duginih boja da bi dočarali poentu pesme da ljudi ne treba da imaju predrasude verovatno misleći na homoseksualce.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Počela Evrovizija! Albanska predstavnica tetovirala orla preko celih leđa

Izvor: Blic, 06.Maj.2014

Takmičenje za najbolju pesmu "Evrovizije" je počelo. Ovogodišnji izbor za Pesmu Evrovizije je 59. po redu. ..Zemlja domaćin je Danska, čija je predstavnica Emeli de Forest sa numerom "Only Teardrops". Ovo je treći put da je Danska domaćin takmičenja. U prvom polufinalu Albanija, Јеrmenija,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.