Pobeda Lorin nameštena – previše slučajnosti? FOTO

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 10:21

Pobeda Lorin nameštena – previše slučajnosti? FOTO

Nakon pobede LorIn na 67. izdanju Evrovizije istovremeno su na društvenim mrežama pokrenute teorije zavere o nameštanju rezultata, a mnogi su uvereni da je sve iscenirano kako bi Švedska bila domaćin na 50. godšinjicu pobede ABBE na ovom takmičenju.

Lorin je sinoćnjom pobedom na Evroviziji ušla u istoriju kao prva žena koja je dva puta trijumfovala na takmičenju, a ukupno je osvojila 583 boda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Od toga je 243 dobila od publike, međutim, zanimljivo je da joj nijedna zemlja nije dodelila maksimalan broj bodova tokom telefonskog glasanja.

Dok nije neočekivano da su mnogi nezadovoljni pobedom švedske predstavnice i porazima njihovih favorita, na društvenim mrežama je pokrenuta i teorija zavere da je njena pobeda namještena.

Naime, u brojnim objavama, pre svega na Tviteru, pominju "slučajnost" da naredne godine kultna švedska gupa ABBA obeležava 50 godina od njihove pobede na Evroviziji sa pesmom "Waterloo" te da će ova država biti domaćin takmičenja u to vreme.

"Producenti Evrovizije dok smišljaju način da Švedska pobedi u vreme ponovnog okupljanja ABBA-e za 50-tu godišnjicu", "Loreen koja pobjeđuje za Švedsku kako bi Švedska bila domaćin za 50. godišnjicu pobede ABBA-e", samo su neki od komentara.

Mnogi su isticali da ne tvrde da je namešteno, ali da je tu "previše slučajnosti".

Podsetimo, ABBA je pobedila na ovom takmičenja 1974. godine nastupajući u Brajtonu, koji je bio domaćin Evrovizije u ime prethodnog pobednika Luksemburga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.