Ozbiljno dovedeno u pitanje održavanje Evrovizije u Izraelu

Izvor: Radio 021, 13.Avg.2018, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozbiljno dovedeno u pitanje održavanje Evrovizije u Izraelu

Glavni grad Austrije - Beč, mogao bi iduće godine ponovo da bude domaćin Pesme Evrovizije, iako je Izrael odneo pobedu na ovogodišnjem takmičenju, spekulišu austrijski mediji.

Odmah nakon pobede pevačice Neta čula su se protivljenja održavanja Evrovizije u Izraelu zbog bezbednosnog stanja. Već tada se pominjala Austrija, čiji je takmičar Sizar Sampson osvojio treće mesto, a prema glasovima žirija čak prvo, kao moguća zamena za Izrael.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pisanju medija, Austrija bi mogla biti domaćin Evrovizije sledeće godine, jer je državna televizija Izraela KAN zatražila novac od države za organizaciju ovog takmičenja, ali je ministar finansija odbio da stavi na raspolaganje sredstva.

Izrel mora da uplati kauciju u visini od 12 miliona evra na švajcarski račun kao garanciju za prihvatanje organizacije Evrovizije.

Rok za uplatu ističe sutra, 14. avgusta, i ako se taj novac ne nađe na računu, tražila bi se druga zemlja za organizovanje takmičenja, a Austrija, koja je pre dve godine bila domaćin, ponovo je spremna da tu ulogu preuzme.

KAN se sada obratio izraelskom premijeru Benjanimu Netanjahuu sa molbom da država stavi na raspolaganje potrebna sredstva.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nakon ucene Evrovizija će se ipak održati u Izraelu

Izvor: Tracara.com, 14.Avg.2018, 11:29

Iako je Izrael ove godine odneo ubedljivu pobedu na Evroviziji, već neko vreme se bojkutuje održavanje ovog muzikog festivala u toj zemlji zbog bezbednostnog stanja. Međutim, i nakon finansijske ucene, Evrovizija će se održati u Jerusalimu kao što je i planirano. Naime,  Izraelci su zbog finansijskog...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.