Ovo su prvi finalisti PZE 2024

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 01:11

Ovo su prvi finalisti PZE 2024

Prvo polufinalno veče Pesme za Evroviziju završeno je, a osam izvođača nastupiće i u velikom finalu, koje je u subotu, 2. marta.

Pobednik će predstavljati našu zemju na evropskom muzičkom takmičenju Evorovizija, koje će se ove godine održati u Švedskoj, tačnije u Malmeu.

Nakon 15-minutnog glasanja publike SMS porukama, kao i glasanja od strane stručnog žirija, proglašeni su finalisti ovogodišnje PZE. Ukupno ih je osam, a oni su:

Hristina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa pesmom "Bedem"

Lena Kovačević sa pesmom "Zovi me Lena"

M.I.R.A. sa pesmom "Percepcija"

Bojana i David sa pesmom "No, no, no"

Breskvica sa pesmom "Gnezdo orlovo"

Marko Mandić sa numerom "Dno"

Keni nije mrtav sa pesmom "Dijamanti"

Zorja sa pesmom "Lik u ogledalu"

Nakon proglašenja takmičari su izvukli i redne brojeve nastupa u finalu. Hristina sa pesmom "Bedem" nastupiće pod rednim brojem 5, Lena Kovačević nastupiće pod rednim brojem 15 sa pesmom "Zovi me Lena", M.ira sa numerom "Percepcija" pod brojem 7, zatim Bojana i David sa pesmom "No No No" pod rednim brojem 14.

Marko Mandić i pesma "Dno" nastupiće pod rednim brojem 6, bend Keni nije mrtav sa pesmom "Dijamanti" nastupiće pod brojem 10, a Zorja će sa pesmom "Lik u ogledalu" nastupiti pod brojem 11,

Drugo polufinalno veče možete pratiti na prvom programu RTS-a, sa početkom od 21 čas, kao i na LIVEBLOG-u, na sajtu b92.net.

Najprimećeniji nastupi bili su definitivno Zorje Pajić i Breskvice, a obe su ušle u finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.