Ovako izgleda stanje na kladionicama dan pred finale Evrovizije

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 21:48

Ovako izgleda stanje na kladionicama dan pred finale "Evrovizije"

Poznati su svi finalisti ovogodišnjeg takmičenja za Pesmu Evrovizije, a situacija na kladionicama se menja iz sata u sat.

Naime, iz prvog polufinala plasirale su se Hrvatska, Moldavija, Švajcarska, Finska, Češka, Izrael, Portugal, Švedska, Srbija i Norveška. Juče, u drugoj polufinalnoj večeri, plasirale su se Albanija, Kipar, Estonija, Belgija, Austrija, Litvanija, Poljska, Australija, Jermenija i Slovenija. U finale se direktno kvalifikovalo još šest zemalja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i to Španija, Francuska, Velika Britanija, Nemačka, Italija i Ukrajina.

Hrvatska 13., Slovenija 19., a Srbija 22.

Kako se finale bliži, situacija na Evrovizijskom klađenju se stalno menja. Nakon što su juče proglašeni poslednji finalisti i zemlje koje nisu napredovale uklonjene sa rang liste, tabela izgleda drugačije.

Kao i prethodnih dana, u prve tri su Švedska, Finska i Ukrajina. Situacija posle njih se često menja, ali sada je Francuska na četvrtom mestu, Izrael na petom, a Španija na šestom. Italija se pomerila na osmo mesto, a sledi Austrija na devetom mestu.

Hrvatska je od ulaska u finale držala 13. mesto u kladionici. Što se tiče naših suseda, Srbija je pala na 22. mesto, iako je ranije bila ispred Hrvatske na rang listi, dok je Slovenija skočila na 19. Poslednje mesta drže Portugal, Litvanija i Albanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.