Održava se drugo najvažnije takmičenje za ljubitelje Evrovizije: Evo ko će predstavljati Srbiju

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 08:07

Održava se drugo najvažnije takmičenje za ljubitelje Evrovizije: Evo ko će predstavljati Srbiju

Ovogodišnje takmičenje biće 37. po redu, a održaće se u Švedskoj, tačnije u gradu Eskilstuna.

Srbiju će tamo predstavljati pevač Filip Baloš

Prošlo je mesec dana od velikog finala Evrovizije, gde je po drugi put pobedila švedska predstavnica Lorin sa pesmom 'Tattoo', a pred nama je novi OGAE Second Chance Contest, u kojem se za pobedu bore takmičari koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu uspeli da izbore pobedu na nacionalnim izborima. .

Od dvadeset četiri zemlje koje su održale nacionalne izbore tokom ove sezone Evrovizije kako bi odlučile ko će ih predstavljati na Pesmi Evrovizije 2023, dvadeset tri će imati svoju pesmu na OGAE Druga šansa 2023.

O pobedniku odlučuju članovi svih OGAE klubova i gostujući žiri čiji su članovi iz zemalja koje svoje predstavnike za Pesmu Evrovizije 2023. nisu birale na nacionalnim izborima ili nisu ni učestvovale na ovogodišnjem Evrosongu. Ko će ove godine naslediti švedski duo Medinu, koji je pobedio prošle godine, ostaje da se vidi, a do tada držimo palčeve za našeg Filipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.