OVAJ GRAD BIĆE DOMAĆIN NAREDNE EVROVIZIJE: Puno je simbolike i ništa nije slučajno kod ove odluke!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 20:54

OVAJ GRAD BIĆE DOMAĆIN NAREDNE EVROVIZIJE: Puno je simbolike i ništa nije slučajno kod ove odluke!

Nestrpljenje raste!

Švedski grad Malme, odabran je kao lokacija gde će se naredne godine održati Eurovizija, objavila je u petak švedska televizija SVT.

Švedska je osvojila pravo da bude domaćin festivala 2024. nakon što je švedska pevačica Loreen pobedila na ovogodišnjem takmičenju u engleskom gradu Liverpol, sa pesmom "Tattoo". Loreen je prva žena u istoriji koja je dva puta pobedila na pomenutom takmičenju, a prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << joj je to pošlo za rukom 2012. u azerbejdžanskom glavnom gradu Bakuu sa pesmom "Euphoria".

Malme je treći najveći grad u Švedskoj i već je dva puta bio domaćin Evrovizije: prvi put 1992., a potom 2013. nakon prve pobede pomenute pevačice. Gledaoci su komentarisali da bi Malme mogao iznova biti domaćin bez ogromnih troškova.

- Malme je kreativan grad sa bogatim kulturnim životom koji može stvoriti muzički festival za celu Evropu na održiv način - rekla je šefica SVT-a Hanna Stjärne.

Obožavatelji Eurosonga u Danskoj će takođe biti zadovoljni zato što se do švedskog grada može doći vozom iz obližnje danske prestonice Kopenhagena za otprilike 45 minuta. Inače skandinavska zemlja i članica Evropske unije biće domaćin po sedmi put.

Iduće godine obeležava se 50-godišnjica otkako je švedski sastav "ABBA" pobedio na Eurosongu sa svojom pesmom "Waterloo" u engleskom gradu Brajtonu 1974. godine, što je bio jedan od prvih koraka sastava prema svetskoj slavi.

Bilo kako bilo, fanovi Evrovizije već sa nestrpljenjem iščekuju narednu godinu i novo izdanje najvećeg muzičkog takmičenja.

Kako je zvučala pobednička pesma na ovogodišnjem izdanju pomenutog takmičenja, poslušajte u nastavku teksta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.