Mediji u Azerbejdžanu pohvalili RTS

Izvor: RTS, 10.Feb.2012, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji u Azerbejdžanu pohvalili RTS

Vodeća i najstarija državna informativna i medijska agencija Azerbejdžana "AzerTAc" , zvanični evrovizizijski portal "Eurovision.az" i novine "Bakinskiй rabočiй" pohvalili su izveštavanje Radio- televizije Srbije o pripremama Azerbejdžana i Bakua za održavanje 57. "Pesme Evrovizije".

Na portalu agencije "AzerTAc" i u štampanom izdanju dnevnika "Bakinskiй rabočiй" objavljena je vest o afirmativnom izveštavanju evropskih javnih servisa Radio- televizije Srbije i TV >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Moldavije, na osnovu praćenja tv izveštaja evropskih medija o Azerbejdžanu.

Gotovo integralno, prenet je saržaj dela emisije Satelitskog programa RTS-a "Srbija na vezi"- povodom ceremonije uručenja ključeva Bakuu- gradu domaćinu, rezultata žrebanja redosleda nastupanja takmičara u dve večeri polufinala Eurosongu, utisaka novinara Tanje Šikić o gradu, gostoprimstvu i trudu domaćina da što bolje organizuju predstojeću "Pesmu Evrovizije".

Takođe, prenet je i sadržaj telefonskog uključenja ambasadora Republike Srbije u Azerbejdžanu, Zorana Vajovića, koji je govorio o velikom entuzijazmu domaćina da što bolje ugoste evrovizijske takmičare ali i publiku u maju, o srpskoj zajednici u toj zemlji i izuzetnoj spremnosti naše ambasade za pružanje podrške delegaciji Srbije na Eurosongu, kao i svim zainteresovanim građanima.

Zvanični internet portal posvećen "Pesmi Evrovizije"-"Eurovision.az", prvi je preneo i pohvalio RTS za izveštavanje - video insert emisije i vest na glavnoj stranici objavljeni su još iste večeri (prošle sedmice), po emitovanju emisije „Srbija na vezi "(RTS Satelit), posvećene delom i izveštaju tv ekipe naše medijske kuće o Bakuu i Azerbejdžanu.

Novinarka i snimatelj RTS-a su krajem januara bili gosti organizatora „Pesme Evrovizije 2012", zajedno sa kolegama iz 10 evropskih javnih medijskih servisa, povodom inicijalnih aktivnosti za pripremu održavanja ove prestižne evropske muzičke manifestacije.

Najpopularnije muzičko takmičenje i najdugovečniji tv šou, "Pesma Evrovizije", biće održano u prestonici Azerbejdžana, Bakuu od 22. do 26. maja. Za prestižnu titulu najbolje evrovizijske pesme 2012. godine, takmičiće se 43 izvođača-predstavnika evropskih zemalja.

Na programu Radio- televizije Srbije u narednom periodu biće emitovano još nekoliko reportaža snimljenih ovog januara u Bakuu.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.